top of page

Allt på surdeg. Ingen jäst, inga tillsatser.

Det tar 24 timmar innan våra bröd blir färdiga att bakas. Varje morgon förbereder vi degen och låter den jäsa flera timmar. På eftermiddag formar vi limporna och låter de jäsa över natt så att de blir redo att baka nästa morgon.

 

Surdegslimpa

Ingredienser: ekologiskt ölandsvetemjöl, vatten, vetesurdeg, havssalt. Innehåller gluten.

Vikt 500 g

Pris:

50 kr (på plats, avhämtning)

53 kr (hemleverans)

Ölandsvete är en gammal vetesort som kommer från speltvete. Ölandsvete har högre proteinhalt och är mer smakrik.

surdegslimpa.jpg
fullkornslimpa.jpg

Fullkornslimpa

Ingredienser: ekologiskt fullkornsmjöl av emmervete, vatten, vetesurdeg, havssalt. Innehåller gluten.

Vikt 500 g.

Pris:
52 kr (på plats, avhämtning)
55 kr (hemleverans)

Emmer härstammar från en korsning mellan enkorn och ett vildgräs, och började odlas för ca 8 000 år sedan. Emmer har ett högt näringsinnehåll och helt egen unik smak.

Rågsurdegsbröd

Ingredienser: ekologiskt fullkornsmjöl av råg, vatten, rågsurdeg, havssalt. Innehåller gluten.

Vikt 550 g

Pris:

47 kr (på plats, avhämtning)

50 kr (hemleverans)

Råg från Warbro Kvarn. Sedan 2018 deras egen ekologiska kulturrågsort som de kallar för Warbro Råg. Denna sort är en korsning mellan den äldre lantsorten Litauen och den något modernare Amilo.

råg.jpg
DSC03450-Poprawione-Szum.jpg
DSC03450-Poprawione-Szum.jpg

Surdegsbaguette

Ingredienser: ekologiskt ölandsvetemjöl, ekologiskt enkornsmjöl* vatten, vetesurdeg, havssalt. Innehåller gluten.

Vikt 300/110 g

Pris:
33/13 kr (på plats, avhämtning)
35/15 kr (hemleverans)

Enkorn, det ursprungliga vetet, innehåller naturliga antioxidanter - karotenoider som också ger bakverk fin gul färg.

Surdegsbröd på glutenfritt mjöl

Vi använder rissurdeg och ingen jäst till bakning

Havrebröd

Ingredienser: ekologiskt fullkornsmjöl av havre, vatten, rissurdeg, havssalt, psyllium husk. Innehåller spår av gluten.

Vikt 600 g

Pris: 57 kr

Risbröd

Ingredienser: ekologiskt fullkornsmjöl av ris, vatten, rissurdeg, havssalt, psyllium husk. Innehåller spår av gluten.

Vikt 600 g

Pris: 65 kr

Havre/risbröd

Ingredienser: ekologiskt fullkornsmjöl av ris, ekologiskt fullkornsmjöl av havre, vatten, rissurdeg, havssalt, psyllium husk. Innehåller spår av gluten.

Vikt 600 g

Pris: 61 kr

glutenfritt bröd
20240509_201849_edited.jpg

Focaccia

Beställ också focaccia med topping enligt din önskemål.

Ingredienser: ekologiskt ölandsvetemjöl, ekologiskt enkornsmjöl* vatten, vetesurdeg, havssalt. Innehåller gluten.

Pris: 9,9 kr/hg

 

Enkorn, det ursprungliga vetet, innehåller naturliga antioxidanter - karotenoider som också ger bakverk fin gul färg.

bottom of page